4) Värien käyttö sisustuksessa

Tällä kurssilla tutustumme värien käyttöön sisustussuunnittelussa

  • Väriteoriat ja -järjestelmät
  • Värien havainnointi ja näkeminen
  • Värien symboliikka ja psykologia
  • Miten valita oikea väri?

Tällä kurssilla käsittelemme värien ominaisuuksia ja niiden käyttöä sisustussuunnittelussa

Väriteorioiden tarkoitus on saada ihmiset ymmärtämään ja tulkitsemaan värejä ja niiden merkityksiä. Värien käsittelyyn ja käyttöön liittyy muutamia peruskäsitteitä ja niiden ymmärtäminen on värisuunnittelun lähtökohta, sillä väreillä voidaan vaikuttaa ihmisen käyttäytymiseen ja niillä voidaan luoda erilaisia tunnelmia. Väri on kuitenkin aina tulkittavissa monella eri tavalla havainnointipaikan olosuhteista ja katsojasta riippuen, joten se vaikeuttaa tulkintaa. Lisäksi kaikki värit lainaavat / peilaavat ominaisuuksia ympärillä olevista muista väreistä.

Värit ovat lähtökohtana erilaisten tyylien luomisessa. Opit väreistä lisää tämän kurssin aikana!Opettajasi


Krista Launonen ​
Krista Launonen ​

Krista on viettänyt opiskeluvuotensa Lontoossa opiskellen kuvataidetta, taidehistoriaa ja sisustamista. Hän on työskennellyt yli 15 vuotta aikakausilehdissä toimittajana ja päätoimittajana. Nykyään hän on yrittäjä ja toimii muun muassa taideterapeuttina ja luovuusvalmentajana.

Lisäksi hän on kirjoittanut useita kirjoja intohimoaiheistaan: luovuudesta, väreistä ja kuvista, esiintymisestä ja taiteesta.

“Sisustaminen tarkoittaa minulle mahdollisuutta lisätä viihtyvyyttä, eli luoda tiloja, joissa oleskeleminen on nautinto.

Opettaminen on minulle tietojen ja taitojen anteliasta jakamista, innostamista ja uusien näkökulmien tarjoamista.”

Visual artist, art therapist , creativity trainer

Krista has studied visual arts, art history and interior designing in London, England. She worked for 15 years as journalist and editor in chief. Nowadays she is an art therapist, creativity trainer and author. She has written several books about creativity, colours, pictures, performance and art.

“Interior decoration is to me an opportunity to enhance cozyness, in other words create joyable interiors. Teaching is sharing my know how, giving my students new visual angles and inspiring them.


FAQ - Usein kysytyt kysymykset


Milloin tämä kurssi alkaa ja päättyy?
Sisustussuunnittelukoulutus alkaa heti kun olet kirjautunut sisään ja suorittanut maksun. Sinulla on maksupäivästä alkaen yksi (1) kalenterivuosi aikaa suorittaa koulutukseen sisältyvät kurssit. Voit opiskella täysin omassa tahdissasi. -Pidätämme oikeuden muutoksiin.-
Mitä jos jokin jäi askarruttamaan minua?
Ota meihin yhteyttä [email protected]!

Tämä kurssi on osa Sisustussuunnittelukoulutusta.