Usein kysyttyä - FAQ

Usein kysyttyä - FAQ

Milloin tämä kurssi alkaa ja päättyy?

Sisustussuunnittelukurssi alkaa heti kun olet kirjautunut sisään ja suorittanut maksun. Sinulla on maksupäivästä alkaen yksi (1) kalenterivuosi aikaa suorittaa kurssit. Voit opiskella täysin omassa tahdissasi.

 

Mitä välineitä tarvitsen kurssilla?

Mikäli haluat tehdä vapaaehtoisia mittakaavapiirustustehtäviä (2 kpl) sekä lopputyön mittakaavatehtävän, tarvitset niitä varten mittasuhdeviivaimen (muovinen tai metallinen). Lisäksi tarvitset lyijykyniä, teroittimen, pyyhekumin ja tavallisen viivoittimen. Tarvitset myös A4-kokoista paperia, esim. kopiopaperi käy. Halutessasi voit myös mustilla huopakynillä (terä 0.1-0.3 ja 0.5-0.7) rajata lyijykynäviivat ja värittää esim. puuväreillä. Nämä eivät kuulu kurssin hintaan. Muita piirustustarvikehankintoja ei tarvitse tehdä.

Mikäli et halua piirtää mittakaavatehtäviä, riittää älypuhelin, tabletti tai tietokone, jolle voit koostaa kuvakollaaseja. Lopputyön palauttamista varten tarvitset älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen sekä sähköpostiosoitteen, jolla voit kommunikoida tutor-ohjaajan kanssa.

 

En osaa / halua piirtää… Voinko silti osallistua, koska pidän sisustamisesta?

Jos haluat tehdä vain moodboardeja ja kuvakollaaseja, et tarvitse piirustusvälineitä lainkaan. Vapaaehtoisen lopputyön voi tehdä tällöin täysin puhelimella, tabletilla tai tietokoneella ja lähettää materiaalin tutor-opettajalle  sähköpostilla pdf-muodossa. Mikäli haluat piirtää pohjapiirustuksen, voit ottaa työstäsi valokuvan (selkeät ohjeet tehtävänannossa) ja lähettää materiaalin tutor-opettajalle sähköpostitse. Mittakaavapiirtäminen on teknistä piirtämistä viivoittimen kanssa, eli ei tarvitse olla lahjakas piirtämisessä tai erityisen taiteellinen. Innostus on tärkeintä!

 

Täytyykö kurssit suorittaa?

Opiskelu on täysin vapaaehtoista. Jos etsit inspiraatiota ja haluat käydä yritysvierailuilla sisustusohjelmistakin tuttujen suunnittelijoiden johdolla, voit käydä kurssimateriaalin läpi omalla tavallasi.

Mikäli haluat todistuksen lisäksi kirjallisen arvion lopputyöstäsi, sinun tulee lähettää tehty lopputyö sähköpostitse Nordic Design Academyyn. Saat tällöin tutor-opettajan antaman kirjallisen arvion lopputyöstäsi sekä todistuksen sähköpostitse.

 

Kuinka nopeasti kurssit täytyy suorittaa?

Sisustussuunnittelukurssi on avoinna heti kun olet ostanut kurssin. Sinulla on maksupäivästä alkaen yksi (1) kalenterivuosi aikaa mahdollisuus käydä kurssiosiot läpi. Voit opiskella täysin omassa tahdissasi. Aikaa sisustussuunnittelukurssin opiskeluun on varattu runsaasti - sitä voi tehdä harrastusmuotoisesti esim. tunnin viikossa tai vaikkapa vartti kerrallaan.

 

Kauanko koko kurssin suorittaminen kestää?

Aikaa on vaikea arvioida, koska jokaisen lähtötilanne on erilainen. Esim. tilasuunnittelun perusteet, joka sisältää mittakaavassa piirtämistä, vie huomattavasti enemmän aikaa kuin vaikkapa värit- osio, jossa on n. 35 minuutin pituinen video sekä teksti- ja kuvamateriaalia. Aikaa on kuitenkin varattu vuosi, ja suurin osa ehtii tekemään myös lopputyön tässä ajassa.

Mitä kurssimateriaali osiot sisältävät?

Jokainen osio sisältää runsaasti tekstiä, yhden tai useamman “luennon” ja yrityvierailun videon muodossa (pituudet vaihtelevat n. 10-45 min. välillä) sekä havainnollistavia ja inspiroivia kuvia. Lisäksi osioissa on lopputyötä tukevia lisätehtäviä.

Valmistuuko kurssista sisustussuunnittelijaksi?

Nordic Design Academyn kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti kotisisustajalle. Mikäli tavoitteenasi on esimerkiksi perustaa sisustusalan yritys, kannattaa tutustua Sisustusakatemian laajoihin sisustussuunnittelukoulutuksiin TÄSTÄ.

 

Haluan ostaa kurssin lahjaksi, miten se onnistuu?

Voit ostaa kurssimme lahjaksi TÄSTÄ klikkaamalla. Saat tilausohjeet sekä tulostettavan lahjakortin ja kurssin lunastamisohjeet.

 

Mitä jos jokin jäi askarruttamaan minua?

Ota yhteyttä info (@) nordicdesignacademy.fi, kiitos!

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.